Plac muzyczny w Jaworznie

Wpisanie rozwiązań przestrzennych w lokalny kontekst wiąże się z wykorzystaniem podstawowego elementu pisma nutowego dla zapisu dźwięków we współczesnej notacji muzycznej. Osią kompozycyjną i widokową placu jest główny trakt spacerowy, o szerokości ponad 7 metrów, przebiegający pomiędzy równolegle usytuowanymi budynkami Szkoły Muzycznej oraz Młodzieżowym Ośrodkiem Kultury. Diagonalną osnową kompozycyjną, zlokalizowaną względem osi widokowej jest rytm pięciolinii, nawiązujący do zachowanego ciągu komunikacyjnego.

Celem projektu jest zwiększenie komfortu przebywania człowieka w przestrzeni publicznej poprzez zmiękczenie zabudowy tkanką roślinną. Uzyskane dzięki diagonalnej siatce kliny zieleni, w części parkowej, naprzemiennie ukazują wnętrze placu oraz ukrywają je. Ich dynamiczny rys, odbierany z perspektywy przechodniów, rowerzystów zaciekawia i skłania do poznania nowej przestrzeni. Dzięki temu architektura placu została „domknięta” zielenią i zyskała tło dla własnej formy.

Praca zdobyła I nagrodę w konkursie „Jaworzno – Miasto Siedmiu Rynków”, zorganizowanym przez Urząd Miejski w Jaworznie.

Lico - kolekcja trójwymiarowych okładzin do wnętrz zintegrowanych z oświetleniem.

Pomiędzy. Wnętrza kamieniczne w Poznaniu.

Halobiur 123

Nowy wizerunek sieci Liquider Store

Przestrzeń biurowa marki ZPM Biegun

Przestrzenie komercyjne - mały format

Ogród traw w Dębowie

W równowadze

Proporcje natury

Kolekcja lamp Wspólny/Wspólna

Rodzinne wnętrza w Żerkowie

Restauracja Nihil Novi w Radomiu

Prosto, wnętrza łazienki w Dębowie

Odbicia Natury, Akademia Hansgrohe

Kostka Gierkowska w Borku Wielkopolskim

Schron, ogród w Mogilnie

Runo leśne, ogród w Jaraczewie

Rdzawe wariacje, ogród w Jarocinie

Geometryczny ogród pod Poznaniem

Plac muzyczny w Jaworznie

Pawilon Wystawienniczy

Green View Przystanek Autobusowy w Suchym Lesie